Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові ліквідовують наслідки нічної негоди

Featured Video Play Icon

Увечері та вночі 29 серпня в результаті негоди у Чернігові повалило кілька дерев. Серед них аварійний ясен, який знаходився в історичному центрі – у сквері ім. Коцюбинського.

Під час падіння дерево зачепило лавочку і розтрощило ліхтар. Силою удару воно зламало гранітну підставку під ліхтарем. Крім того, працівники “Зеленбуду” прибирали зламані гілки і по проспекту Миру, 161.

Також вітром зламані тополя на “стежині здоров’я”, що веде до пляжу “Золотий берег”, та черемха на вулиці Івана Мазепи. Цієї ж ночі поблизу гуртожитків педуніверситету зламалась гілка тополі. На сесії Чернігівської міської ради, яка проходила 26 серпня, депутати прийняли концепцію озеленення Чернігова на наступні 5 років. Вона, зокрема, передбачає заміну аварійних дерев на нові.

Внаслідок негоди без електропостачання також залишилися 35 населених пунктів області. Наразі “Чернігівобленерго” проводить аварійно-відновлювальні роботи. Як пояснили синоптики, негоду спричинило поле зниженого тиску з проходженням атмосферного фронту.