Новини

29 квітня – День в Україні та світі

29 квітня в Україні та світі відзначають низку свят. У церковному календарі це день пам’яті дев’яти мучеників. Це були Руф, Феогнід, Антипатр, Артема, Феостих, Феодот, Магн, Філімон і Фавмасій.

29 квітня в Україні святкують Всеукраїнський день футболу. Неофіційне свято, дата якого була обрана на честь того, що національна збірна України з футболу провела свій дебютний матч.

Також 29 квітня Міжнародний день танцю. Ця подія була створена на честь дня народження Жана-Жоржа Новера, якого вважають засновником сучасного балету. Ініціатором став Танцювальний комітет Міжнародного театрального інституту (ITI), головний партнер виконавського мистецтва ЮНЕСКО, 1982 року.

Читайте також: Понад 30 вибухів за добу: окупанти били по по прикордонним селам Чернігівщини

А ще 29 квітня Всесвітній день бажань. Є особливим днем, коли увага зосереджується на здійсненні мрій дітей, які страждають на важкі захворювання. Історія цього свята почалася 1980 року з бажання чотирирічного хлопчика Крістофера Джеймса Грейчуса, який мріяв стати поліцейським. Його мрію здійснили, і це подія стала натхненням для створення благодійного фонду Make-A-Wish.

29 квітня святкують Міжнародний день імунології.  Цей день був заснований 2005 року Міжнародним союзом імунологічних товариств (IUIS) з метою сприяння розумінню громадськістю імунології та її ролі в боротьбі з інфекційними захворюваннями, раком та іншими хворобами.

Також 29 квітня Міжнародний день заснування Організації із заборони хімічної зброї та  День пам’яті всіх жертв застосування хімічної зброї. Ця дата позначає заснування Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка була створена 1997 року після набуття чинності Конвенції про заборону хімічної зброї. День пам’яті всіх жертв застосування хімічної зброї був заснований у листопаді 2005 року під час 10-ї сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.