НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові, як у Європі, базове навчання дистанційне

Featured Video Play Icon

Навчальні заклади Чернігова продовжать працювати  у дистанційному форматі. До школи, як і раніше, ходитимуть лише учні 1- 4 класів. Переводити одинадцятикласників на звичну форму навчання недоцільно, вважають керівники освітніх закладів міста.

  • Не буде позитиву. Навчальною програмою не передбачено підготовку в 11 класі до ЗНО. Процес підготовки йде з 5 по 10 клас. Старшокласники вибрали профільні предмети і зараз їх просто відпрацьовують, – повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

 У такому ж форматі працюють заклади освіти у Полтаві, Івано-Франківську, Запоріжжі, Вінниці та Чернівцях, – проінформував Василь Білогура. При цьому  як співробітники закладів освіти, так і діти продовжують хворіти. Наразі через COVID-19  закриті 37-й та 73-й дитячі садочки, шість груп перебувають на самоізоляції.

Щодо ситуації в інших країнах. В Австрії учні молодших та середніх класів ходять до школи, а старша школа та студенти навчаються  дистанційно. У Швеції по закладах приймають рішення самостійно. В Італії з 4 листопада школи працюють дистанційно. У Данії в окремих муніципалітетах дистанційно навчаються 5-8 класи.  У Чехії початкова та середня школа навчаються очно, інші – у змішаній формі, тобто ходять до школи по черзі 50/50. У Польщі діти навчатимуться дистанційно до кінця грудня. У Греції та Румунії закриті на карантин і школи, і дитсадки.  Наразі у Чернігові у закладах загальної середньої освіти хворіє 86 співробітників, з підтвердженим діагнозом Covid-19 – двадцять. Таку інформацію надав начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.