Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові готуються до позачергової сесії міськради: які питання розглядатимуть?

Featured Video Play Icon

Допомога  ЗСУ – в пріоритеті для чернігівської територіальної громади. За тиждень  депутати зберуться на позачергову 40-у сесію міської ради. Як зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако на погоджувальній раді 21 травня, з понад трьох десятків  питань, що виносяться на порядок денний, перші вже традиційно стосуються підтримки Збройних Сил України.

–   Ті тендери, які вже відбулися, ми вже передаємо. Там будуть правки до цього питання. Є кілька тендерів, які зараз в процесі. Я думаю, що ми 28 числа підпишемо вже договори і зможемо продовжити. Друге – це старлінки, які ми передаємо військовій частині, їм дуже треба. Третє і четверте питання пов’язане з критичною інфраструктурою, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Також  на пленарному засіданні  розглянуть звіти про виконання міського бюджету за перший квартал,  низку земельних та інших питань, депутатські запити та “різне”.   

Відразу кажу, будуть додаткові питання.  Буде звернення управління освіти по ПТУ. Буде, якщо доопрацює юридичний відділ, з депутатами, які в цій групі, зміни до положення про Почесного громадянина (я анонсував на минулій сесії). Враховуючи, що сесія через тиждень, якісь актуальні питання можуть з’явитися, від комісій чи депутатів, – зауважив Олександр Ломако.

Позачергова сесія скликається на 28 травня. Відзавтра депутати починають опрацьовувати питання порядку денного в постійних комісіях.