Факт-новини: оперативні сюжети

Остання зимова сесія

Featured Video Play Icon

 Яка доля чекає на будинок дворянських зібрань?

Останнє зимове пленарне засідання Чернігівської міської ради 7 –го скликання відбулося 27 лютого. У сесійній залі на 9 ранку 35 – ро депутатів. У порядку денному більше 25 проєктів рішень. А розпочинають засідання з представлення нового депутата від політичної партії « Об’єднання Самопоміч». Це – Віталій Козирев . Він у виборчому списку цієї політичної сили наступний і замінив Андрія Заїку. Про це оголосила голова міської ОВК Наталія Слісаренко.  

Чернігівський міський голова урочисто вручив новому депутату посвідчення та нагрудний знак. Відзнаку та грамоту Верховної Ради України отримала також депутат міської ради , сімейний лікар 2-ї Чернігівської лікарні Ірина Любухіна.

Після офіційного відкриття сесії розпочалося засідання. Депутати підтримали проєкт рішення , який давав зелене світло для початку робіт з реалізації проєкту водовідведення з вулиці Декабристів. Питання знесення довгобуду на Валу нарешті отримало реальні перспективи. Управління ЖКГ має оголосити конкурс для бажаючих взятися за знесення недобудови , так званого «Дворянського зібрання». Роботи з демонтажу цього довгобуду проводитимуть коштом міського бюджету. Низку проєктів рішень голосували в цілому, без обговорення .

А от додаткове питання , яке стосувалося виплати компенсації за перевезення пільгових категорій громадян обговорювали досить інтенсивно.  Тож обговорювали довго , але за відсутності реальних можливостей міського бюджету аби компенсувати перевізникам з власного гаманця усі ті пільги , які надали законодавці українцям, проєкт підтримали у запропонованій редакції .

Запровадження валідаторів , тобто системи електронного обліку пасажирів відтепер не є обов”язковою умовою для здійснення розрахунків з перевізниками за пільговиків. Міська рада також підтримала проект Звернення до Президента України та Верховної ради щодо зняття з розгляду усіх законопроектів щодо відкриття ринку землі в Україні та висловилася за проведення Всеукраїнського референдуму щодо цього.

Проголосували бюджетні проєкти рішень . Внесли зміни до основного кошторису Чернігова на 2020 рік. Чимало конфліктних питань було під час розгляду земельних питань. На них та на депутатські запити на пленарному засіданні 52 – сесії витратили найбільше часу.