Факт-новини: оперативні сюжети

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом фабрикування відео у фітнес-клубі Чернігова

Featured Video Play Icon

 Від 10 до 15 років можуть отримати пранкери, які втрутилися у відеосистему чернігівського фітнес-клубу і прокрутили на екрані відео зі Скабеєвою. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за частиною 5 статті 361 Кримінального Кодексу України – Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних автоматизованих систем, що призвело до блокування інформації та порушення її маршрутизації вчинене під час дії воєнного стану.

Цей факт підтвердила речниця територіального управління ДБР Наталія Мелень. За її словами, відомості вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нагадаємо, в телеграм-каналах на початку вересня з’явилося відео, як в одному з чернігівських фітнес-клубів на дисплеях крутять російську пропаганду. Керівництво закладу одразу ж після появи відео в соцмережах з’ясувало за допомогою запису з відеокамер, що його сфабрикували двоє чоловіків, постійних клієнтів, яких упізнали. Владислав Атрошенко публічно заявив, що цей випадок дискредитує його як міського голову і звернувся до ДБР аби там перевірили причетність до зйомок відео силових структур.

Додамо, що один із упізнаних чоловіків значиться у системі аналітики відкритих даних Clarity Project як співробітник Служби Безпеки України. Триває слідство, в ході якого мають встановити причетність пранкерів до спецслужб.