НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У чернігівському ліцеї №15 відкрили сучасний клас інформатики

Featured Video Play Icon

Одинадцятикласник Данило опановує нову програму і не може повірити, що в його школі тепер встановлено сучасне комп’ютерне обладнання.

Звичайно це зовсім інший рівень уся техніка ця. Це інше сприйняття всього комп’ютерного світу, коли ти працюєш із хорошими інструментами. З ними і продукт виходить краще, – розповідає учень 11 класу Чернігівського ліцею № 15 Данило Приступа.

В Чернігівському ліцеї № 15 відкрито сучасний клас інформатики. Це результат спільної залученості міжнародних партнерів і бізнесу. Ремонт кабінету здійснено за сприяння благодійного фонду SavED, техніка надана ІТ компанією SQUAD. Школярі в захваті.

– В цьому кабінеті ми працюємо другий урок, на цих комп’ютерах, із цим обладнанням зручніше працювати і зручніше в них програмувати, – зазначила учениця 11 класу Чернігівського ліцею № 15 Катерина Андрєєва.

Комп’ютерні технології – пріоритетний напрямок у майбутніх абітурієнтів. За словами начальника міського управління освіти Василя Білогури, сьогодні школа має давати необхідне підґрунтя для конкурентоспроможності школярів у дорослому житті. А тому, підтримка партнерів у створенні якісних умов для роботи педагогічних працівників та школярів — неабияк важлива.

Світ дуже швидко розвивається, технології дуже швидко змінюються, то навіть комп’ютерна техніка куплена 5–6 років назад, вона вже на сьогодні в установах, які спеціалізуються на цифрових технологіях, м’яко кажучи, застаріла. Реалізація подальшої освітньої реформи за підтримки наших партнерів фонду SavED дає можливість створювати такі класні, сучасні умови для наших дітей, – зазначив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Нагадаємо, це не перший проєкт реалізований цим благодійним фондом та IT-компанією. У червні 23-го аналогічний клас відкрили в школі № 20. Там кабінет інформатики облаштовували з нуля, адже він був зруйнований унаслідок прямого влучання рашистських снарядів.

Ми, разом із різними партнерами зібрали донати саме на ремонт і IT-компанія SQUAD прийшла нам на допомогу саме з облаштуванням простору такого кабінету. І ми поспілкувалися з управлінням, дійшли висновку, що якщо є можливість у них зробити певні ремонтні роботи в класах, в інших школах, то компанія SQUAD готова допомогти ще раз: надати меблі, техніку й таким чином ми зараз маємо такий другий уже клас, – каже співзасновниця Міжнародного благодійного фонду SavED, директорка з регіонального розвитку фонду Анна Пуцова.

Ми переконані, що за якісною європейською освітою — майбутнє нашої країни. А її розвиток — це те, що ми підтримуємо не один рік на багатьох рівнях. Адже це невід’ємна частина нашої культури та цінностей. Ми щиро вдячні фонду SavED за те, що вони залучаються підтримкою бізнесу й роблять таку важливу та цінну справу для нашого спільного майбутнього, – підкреслив генеральний менеджер компанії SQUAD в Україні Юрій Катков.

21 комп’ютер та ремонт кабінету інформатики в Чернігівському ліцеї № 15 — на цьому партнери зупинятися не планують. Надалі вони працюватимуть і у напрямку розвитку ІТ-освіти. Василь Білогура зазначив, що також триває робота зі співпраці з містами-побратимами Чернігова. Сучасні освітні простори незабаром з’являться в інших навчальних закладах.