Факт-новини: оперативні сюжети

Ціни впали на овочі та фрукти

Новий Чернігів

Вже кінець жовтня, а сезонні овочі та фрукти приваблюють покупців не лише своїм виглядом, а й ціною.  За кілограм  херсонських  помідорів продавці просять  15 гривень. Місцеві домашні трішки дорожчі. Їхня ціна – 20 гривень. Буряк, моркву, баклажани  можна придбати  всього   за 10 гривень. Підприємці  пояснюють,  подешевшали овочі  в зв’язку з   гарним  врожаєм  цього року.

Тетяна Сенько  займається  підприємницькою діяльністю  вже 15 років. Називає причини, чому суттєво знизилися ціни   на багато овочів та фруктів. Каже, ціна на такий популярний овоч, як картопля, впала  майже наполовину в порівнянні з минулим роком.  Капуста теж  значно  подешевшала.

Продавчиня каже, подешевшали і деякі фрукти.  Навіть яблука, за  які у вересні  продавці й реалізатори правили по 25 – 30 гривень, нині  вже продають за  18- 12 гривень. Різке падіння цін повёязане з високою врожайністю традиційних українських фруктів. Дехто з чернігівців купує  товар з обережністю,  здебільшого у перевірених продавців на ринку.

Люди по-різному реагують і на ціни, і на товар. Декого ціни радують,  а декого – навпаки – засмучують.

Центральний ринок вщент заповнений овочами та фруктами. Багато й сільгоспвиробників привезли власну продукцію. Сподіваються продати надлишок  вирощеного врожаю.

   Продавці кажуть,  ціни на  плодоовочевий та фруктовий кошики  можуть  коливатися в залежності від сезонного розпродажу.