Факт-новини: оперативні сюжети

Тролейбус 9С

Featured Video Play Icon

І знову вихованці чернігівського навчально-реабілітаційного центру добираються до свого закладу тролейбусом 9С, який з 1 вересня поновив роботу. Він оснащений усім необхідним, тут є пандуси для візочників, а для дітей з порушенням зору – спеціальні жовті лінії та позначки. Директорка центру Олена Житняк розповіла, що тролейбус дуже зручний, адже дитина в разі чого може викликати водія, який допоможе потрапити в салон. Олена Житняк наголосила, що ідея такого тролейбусу – це ініціатива батьків вихованців. Адже багато діток мали труднощі з транспортом, особливо вранці, коли  багато людей поспішають на роботу.

За словами речника Чернігівського тролейбусного управління Микити Вікторова, зараз усі тролейбуси, що купуються за кошти місцевого бюджету – нового зразка та пристосовані для осіб з особливими потребами. Зараз на балансі тролейбусного управління з 91 тролейбусу, 34 – це  сучасні тролейбуси з низьким рівнем підлоги, які мають  пандус і все необхідне обладнання для перевезення.

Батьки щиро радіють, що міська влада відгукнулась на їх прохання і в ЧТУ виділили окремий тролейбус, адаптований спеціально під потреби дітей.  Зінаїда Шедіна, мати вихованиці центру, розповіла, що з появою такого тролейбусу зітхнула спокійно, адже до цього постійно переймалась за свою доньку та як вона буде добиратись на навчання та назад. Маршрут тролейбусу розроблений спеціально під вихованців Чернігівського навчально – реабілітаційного центру, адже він їздить лише двічі на день: о сьомій ранку та ввечері о пів на сьому. Прямує з Автозаводу і до 2 – ї міської лікарні, розвозячи діток на заняття та назад.