Факт-новини: оперативні сюжети

Тріумф нескорених. Які нагороди вибороли на змаганнях чернігівці?

Featured Video Play Icon

  «Ігри Нескорених» пройшли нещодавно серед ветеранів і військовослужбовців, які отримали поранення під час воєнних дій. До Черкас з’їхалося понад 130 спортсменів з усієї України. Збірна Чернігівщини у складі шести учасників виборола п’ять медалей, сред яких 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзова.

Олександр Печерний брав участь у змаганнях вдруге та посів 3 місце у веслуванні на тренажері з результатом 1140 метрів за 4 хвилини. Ветеран розповів, що марив стати військовим з дитинства.

Олександр Печерний отримав вогнепальне осколкове поранення спини у наслідок вибуху гранати. Але навіть після цього не покинув спорт та відкрив свій спортзал, у якому всі тренажери зробив власноруч. Тепер Олександр викладає бойові мистецтва дітям та дорослим.

Олександр каже, завдяки іграм отримав нових товаришІв. Раніше військові добиралися на змагання поодинці та на “Ігри Нескорених” представники Чернігівщини їхали всі разом.

Нагадаємо, що вже з 12 по 22 вересня 40 наших воїнів представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях в Орландо, штат Флорида, США. До збірної України увійшли представники з Чернігівщини Владислав Шатіло, Олександр Гавриленко та Олександр Дударєв.