Факт-новини: оперативні сюжети

Термомодернізація пологового майже завершена

Featured Video Play Icon

Майже завершено   комплексну  термомодернізацію будівлі Чернігівського пологового будинку. Днями міський голова Владислав Атрошенко побував на об’єкті.

Проєкт «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях»  реалізують в рамках співпраці чернігівського муніципалітету з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Це не тільки утеплення, – каже мер, – це серйозний проект, де є і заміна комунікацій. Німецький Уряд виділив близько 300 тис. євро на цей проект, і з міського бюджету дофінансували близько 14 млн. грн. Це об’єкт двохрічний, в зв’язку з цим виникло незначне здорожчання   (матеріалів і робіт відповідно): близько 2 млн. грн. Ми повинні ці кошти зараз знайти, і ми їх  знайдемо.

Повна термомодернізація будівлі передбачала часткову заміну старих вікон, дверних блоків. Повністю замінені та модернізовані теплові пункти. Наразі триває будівництво під’їзної  рампи, де до приймального відділення заїжджатимуть карети “швидкої”. Утеплення  технічного поверху не входило в вартість проекту. Німці не давали на це коштів. Це додатково прийнято рішення обшити  технічний поверх під загальну конццепцію і візуально, щоб це виглядало, як єдиний комплекс.

На місці, де розташовувалася мозаїка, Владислав Атрошенко  пропонує  зробити мурал. Ценність цієї мозаїки – питання філософське, – каже мер, – а утеплення зсередини, як пропонують історики, не існує. Тому ми зробимо оздоблення пологового будинку, враховуючи історичну спадщину, з муралом. У мене є пропозиція на існуючій вхідній групі пошукати рішення з красивим малюнком, муралом.

Будівельники кажуть, що сучасна фарба на силіконовій основі і десятиліття приваблюватиме своїм яскравим кольором. Після термомодернізації пологовий менше споживатиме енергоресурсів   майже на 33%, що дозволить  щороку економити з міського бюджету близько 1 млн грн. Але головне – тепер тут буде комфортніше мамам і новонародженим.