НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Ситуація з Covid-19 у Чернігові контрольована

Featured Video Play Icon

За індикаторними показниками захворюваності на Covid-19  Чернігівщина тримає третю сходинку серед областей  України. З таким  рейтингом наш регіон входить у Новий рік, – повідомила на оперативній нараді у міській раді заступниця начальника   профільного управління Ольга Малець.

  • Аналізуючи ситуацію за першим показником, нормативне значення якого не повинно перевищувати 40 на 100 тис. населення, Чернігівська область – на четвертій позиції, враховуючи місто Київ, з показником 509,1, по Чернігову – 470,5. Показник по місту менший від обласного, але більший ніж в середньому по Україні,- проінформувала Ольга Малець.

При цьому ситуація не є критичною. Вона наразі прогнозована і контрольована, – запевняють чернігівські медики. Завантаженість ліжок у місті в середньому  складає понад 48,6%. При цьому 264 з 430 забезпечені киснем.

Якщо після жорстких січневих карантинних обмежень ситуація з захворюваністю на коронавірус у Чернігові піде на спад, можна буде подумати про повернення дітей до очного навчання у школах. У всякому разі в управлінні освіти вже працюють над новим розкладом.

  • Запасу великого у нас нема ні по ліжках, ні по технічних засобах. Мета одна –  знизити кількість контактів і трошки втримати кількісні показники, – підсумував міський голова Владислав Атрошенко.

Остаточне рішення про те, як після свят будуть навчатися чернігівські школярі, очно чи дистанційно, визначить  рівень захворюваності на  Covid-19.