Факт-новини: оперативні сюжети

Субсидії по-новому!

Featured Video Play Icon

 Чернігівка пані  Олена заповнює документи на отримання субсидії від держави. На оплату житлово-комунальних послуг жінка має пільги, проте з субсидією, каже,  їй буде вигідніше.

Переоформлює  допомогу  на відшкодування витрат за комуналку і пані Галина. У зв’язку з певними обставинами,  протягом трьох місяців субсидії вона не отримувала. Зізнається, без допомоги  було тяжко. Жінка отримує невелику пенсію, тому субсидія – це єдине, що допомагає  їй вижити.

З нинішніми цінами на комуналку та розмірами пенсій для багатьох  людей субсидія – чи не єдина можливість хоч якось звести кінці з кінцями. Ще з грудня  уряд спростив порядок  призначення і надання субсидій і запровадив  низку нововведень, які вступили в дію з січня цього року.

Серед змін 2021-го  – з’явилась можливість отримувати субсидії  домогосподарствам, в складі яких є особи, котрі офіційно працюють за кордоном.

Також тепер за новими правилами  на відшкодування виплат на житлово-комунальні послуги  можуть розраховувати чернігівці, які отримали спадок, для цього вже не потрібно чекати рік, як то було  раніше.

За словами Ірини Марчук, змін у питаннях  субсидій  зазнали у 2021 році і малозабезпечені сім’ї та родини,  в яких  є одинокі матері.

Субсидіантів в обласному центрі щомісяця стає більше. Пільги на оплату житлово-комунальних послуг станом на січень 2021 року отримують понад 33.5 тисячі домогосподарств. Фінансуються виплати вчасно і без затримок, каже Ірина Марчук. Звертатися для оформлення субсидій   з нового року рекомендують за допомогою он-лайн сервісу, зайшовши на  сайт Департаменту соціальної політики, там є покрокова інструкція. Та, якщо  комусь важко опанувати сучасні  технології, у Чернігові, як і раніше, громадян приймають за особистим зверненням – у відділах  по вулиці Івана Мазепи та вулиці Шевченка.