НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Стипендії кращим учням: у Чернігові відзначили талановитих дітей

Featured Video Play Icon

Вдячність талановитій молоді Чернігова за наполегливість та високі досягнення в навчанні. У муніципалітеті вперше після початку повномасштабного вторгнення вручили міські стипендії та подарунки учням загальноосвітніх шкіл. Нагородили дітей, які впродовж навчального року демонстрували виняткову працьовитість, ерудицію та жагу до знань — призерів олімпіад, конкурсів і змагань. Зокрема, учениця 12-ї школи Васіліса Самохіна одержала грошове заохочення за перемогу в другому та третьому етапах Всеукраїнської Олімпіади з німецької мови.

Для мене це означає, що мої успіхи та досягнення не марні, вони помітні і вони гідно винагороджені. І я дуже вдячна за це. І я вважаю, що це також знак поваги не тільки мені, а й усім учням, що отримали стипендії. Це знак поваги до них та їхніх зусиль, що вони доклали, щоб досягнути таких висот, – зазначила учениця 12-ї школи Васіліса Самохіна.

Нагороди від міста отримали й випускники-медалісти. Нагадаємо, цьогоріч 80 одинадцятикласників здобули «золото», а 24 — «срібло». Серед них — Ілля Заяць. Хлопець не лише «відмінно» завершив 3-тю школу, а й на 200 балів склав НМТ одразу з двох дисциплін — англійської мови та математики.

Це якось було спонтанно, несподівано, я навіть не радів, я просто побачив 32 з 32, добре. Усе. І пішов додому, подзвонив батькам, вони дійсно раді були, звичайно, що я такий результат отримав. Це нагорода за мою працю. Я думаю, що це заслужена нагорода і, звичайно, приємно, – сказав випускник 3-ї школи Ілля Заяць.

Під час повномасштабної війни процес навчання зазнав змін, однак, попри всі труднощі, юні чернігівці прагнуть до знань та гідно представляють рідне місто на всеукраїнському рівні. За кожною ж медаллю та грамотою стоїть величезна робота, а також підтримка батьків, вчителів та адміністрацій шкіл. Водночас влада міста активно працює, аби діти мали комфортні та безпечні умови навчання, змогли розкрити свій потенціал і здобути якісну освіту.

Україні потрібні молоді таланти, Україні потрібні професійні кадри, тому що в нас дуже добре, дуже сприятливе майбутнє. Ми відбудуємо цю країну, ми збудуємо тут суспільство й політичну систему, і демократію, якою будуть пишатися наші мешканці, тому що ми на це заслуговуємо. Ми дуже багато до цього йшли, ми дуже багато страждаємо. І цю країну будете будувати ви. Ви маєте це розуміти, а це велика відповідальність насправді. Тому не зупиняйтеся, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Кожен освітянин щиро радіє успіхам своїх учнів, своїх дітей. Я можу твердо сказати, що ваш рідний Чернігів пишається вами, – зазначив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Нагородження талановитих дітей Чернігова — не лише визнання їхніх заслуг, але і стимул для інших розвивати свої здібності та робити все можливе для досягнення успіху. Загалом, місто й далі демонструє високий рівень освіти, адже повноцінне відновлення та функціонування галузі є гарантією, що в Чернігові залишатимуться люди і воно матиме майбутнє.