Факт-новини: оперативні сюжети

Стати куратором або піарником тварини: як можна допомогти ветеринарно-стерилізаційному центру «Крок до тварин»?

Featured Video Play Icon

170 кураторів допомагають чернігівському ветеринарно-стерилізаційному центру «Крок до тварин». Це люди, які з різних причин не можуть взяти до себе собаку або кота, тому фінансово спонсорують їхнє утримання. Для тварин, яких не можна повертати після стерилізації на вулицю, це практично єдина надія, кажуть працівники центру.

Є собаки, у яких один куратор, собаки у яких 3-4 куратора. Все залежить від матеріальних можливостей людей, бажання і так далі. Ніхто ж не говорить, що треба взяти алабая і купувати 2 мішки корму. Це все залежить від того, хто скільки може. Океан складається з маленьких краплинок завжди, – говорить Тетяна Діденко, директорка ветеринарно-стерилізаційного центру «Крок до тварин».

Лише трохи більше половини кураторів центру «Крок до тварин» – з Чернігова. Наприклад, великого алабая Рона підтримує прима-балерина Національного академічного театру опери та балету України – Катерина Кухар.

Йому чотири роки, і півтора з них він провів у стінах центру. Дуже складно пережив обстріли, нервово дуже переймався, втратив вагу, навесні це був скелет просто, одна голова, нічого не було. Дуже боявся, дуже переймався. Так, мій хороший хлопчик?, – каже Тетяна Діденко.

Окрім кураторів, чернігівцям також пропонують стати піарниками окремих тварин – розповідати про них у соцмережах. Причому на цю роль найкраще годяться люди, не пов’язані з зоозахистом. Так розголос поширюється на раніше не задіяну аудиторію.

Не всі підписані на зоозахисні групи, на сторінку Центру, тому чим більше розповсюджується інформація від імені – навіть не репости, а саме від імені людини інформація – тим більше шансів, що потрібні люди побачать потрібну тварину, прийдуть і заберуть її в родину, – зазначає директорка ветеринарно-стерилізаційного центру.

За словами Тетяна Діденко, програма кураторства є життєво необхідною для центру, адже за кошти міського бюджету утримуються лише ті тварини, які прибули на стерилізацію. Наразі тут знайшли прихисток 216 собак та 143 коти.