ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Старт нового навчального року: скільки першачків сіли за парти у Чернігові

Featured Video Play Icon

Замість традиційної лінійки — веселі квести. Саме так, 2-го вересня, для першачків Чернігівської гімназії №3 розпочався навчальний рік. Діти знайомилися із викладачами, однокласниками, подорожували коридорами та подвір’ям школи.  Усього було 4 локації, кожна з яких — особлива. Учні та учениці робили фігурки з повітряних кульок, прикрашали себе фейс-артом, брали участь у спортивних іграх та вивчали правила поведінки. Батьки переконані, що цей день назавжди лишиться у пам’яті.

– Дуже рада, що моя дитина пішла в перший клас в цю школу, дуже класна у нас вчителька. Дякую за всі ці активності, класно придумали, діткам дуже сподобалося, – каже мама першокласниці Олена.

У свою чергу педагоги намагалися зробити усе, аби для дітей знайомство зі школою було цікавим та сповненим радістю.

Ми з ними танцювали, повторювали рухи, слухали музику і це все поєднували. Ми були котиками, ми робили цікаві рухи, всім сподобалось, малеча задоволена. Я сподіваюся, що перше враження про школу в них дуже позитивне, – розповіла викладачка фізичної культури Чернігівської гімназії №3 Тетяна Слободська-Кислиця.

Як розповіла директорка навчального закладу Олена Яковчук, цьогоріч вони набрали 7 перших класів. В одному з них дистанційно навчаються діти, які перебувають за кордоном. У гімназії класичних лінійок на початку навчального року не проводять вже п’ятий рік поспіль. Спочатку це було пов’язано із пандемією, а зараз із безпековими питаннями через постійні загрози з боку ворога.

Ми рік від року змінюємо ці локації, залежно від того, яка ситуація безпекова. Так, наприклад, цього року ми тільки на першому поверсі мандруємо з першачками, для того,щоб у випадку повітряної тривоги швидко можна було евакуювати діток в укриття. Тому це, можна сказати, вже наша традиція. Всім іншим класам ми пропонували останні роки провести замість лінійки свято зустрічі класу, – зазначила директорка Чернігівської гімназії №3 Олена Яковчук.

За інформацією міського управління освіти у цьому навчальному році чернігівські школи набрали 86 перших класів — це понад дві тисячі учнів. Станом на зараз у очному форматі працюють тридцять шкіл міста, лише 4-та школа через відсутність укриття проведе навчальний рік дистанційно.