Факт-новини: оперативні сюжети

Становище на україно-білоруському кордоні залишається напруженим

Featured Video Play Icon

18 листопада експертна комісія ДСНС прийняла рішення про визначення надзвичайної ситуації місцевого рівня на території Чернігівщини. Це сталося з причини ускладнення на україно-білоруській ділянці кордону, пояснив у телефонній розмові директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирєв.

Про ситуацію на державному кордоні говорили і під час ранкової наради в муніципалітеті. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств аби ті максимально серйозно поставилися до підготовки резервістів.

Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь стабільна і повністю контрольована. Про це повідомляє прес служба Чернігівського прикордонного загону. Нині прикордонники в межах області охороняють понад дві сотні кілометрів з Республікою Білорусь.

Наразі прикордонна служба підсилюються іншими підрозділами.

Сьогодні прикордонники не фіксують появи незаконних мігрантів біля кордону України.

Для моніторингу рубежу застосовуються пілотована авіація та безпілотні авіаційні комплекси. А також збільшена кількість і щільність прикордонних нарядів на кордоні.