Новини

На кордоні з Білоруссю розпочалася спецоперація «Полісся»

На кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Вона координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

За їх інформацією, спецоперація «Полісся» – це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

Головне завдання – не допустити перетинання нелегальними мігрантами державного кордону та потрапляння їх в Україну.

Читайте також: Ускладнення обстановки на кордоні: на Чернігівщині встановлено надзвичайну ситуацію місцевого рівня

На сьогодні на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України і тому правоохоронні органи спільними зусиллями вже вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

Контроль за режимом державного кордону здійснюється збільшеними прикордонними нарядами з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

Для патрулювання і моніторингу на кордоні активно застосовуються авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Дивіться також: Становище на україно-білоруському кордоні залишається напруженим

Окрім цього, передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів відбуватимуться виставляння контрольних постів на автомобільних дорогах та патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів в населених пунктах прикордоння.