ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

«Срібло» на Чемпіонаті Азії: юна боксерка з Чернігова готується до нових звершень

Featured Video Play Icon

Привезла срібну медаль до Чернігова зі столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі. Це одне з великих досягнень 16-річної боксерки Анни Колотурської, завдяки своїй наполегливості та працелюбності дівчина потрапила на Чемпіонаті Азії серед юніорів. На цих змаганнях Україна виступала вперше – завдяки винятковому рішенню Азійської конфедерації боксу. Анна каже, що підготовка була для неї виснажливою, але найголовніше у спорті — високий результат.

Готувалася доволі довго, провела 5 зборів, з’їздила на 2 міжнародних турніри. Було хвилювання дуже велике, хотілося дуже добре виступити, представити свою країну на такому рівні. Емоції просто переповнювали, але все-таки вийшло. Мене це дуже сильно мотивує. Мотивує займатися далі, тренуватися, не здаватися, – каже боксерка Анна Колотурська.

Перед боями дає настанови та поради Анні її тренер Ігор Марченко. Він не зміг бути поряд із своєю ученицею на Чемпіонаті Азії через брак фінансування. Це одна з причин, через яку боксерка не змогла цього разу вибороти золоту медаль.

Аня добре пройшла всі етапи боксування, але, коли настав самий важкий бій, ну, можливо,десь і не отримала тих вказівок, які відчуваю я, як тренер, я свого учня відчуваю, а інші тренера можуть давати теж гарні поради, але вони чужого учня, до кінця не знають, – зазначив тренер-викладач з боксу дитячо-юнацької олімпійської спортивної школи з олімпійських видів Ігор Марченко.

У Анни після змагань був тиждень на відпочинок, а зараз вони відпрацьовують різні техніки: покращують швидкість, витривалість, потужність ударів. Розбирають і виконують роботу над помилками з минулих боїв та вивчають своїх нових потенційних суперниць. Нагадаємо, що раніше дівчина стала не тільки чемпіонкою України 24-го року, а ще й кращою боксеркою. Саме ці досягнення відкривають їй шлях до поєдинків у різних куточках нашої планети.

Зараз я готуюсь до нового чемпіонату України, вже по молоді. Треба буде боксувати три по три. Якщо все добре, виграю і буду першим номером, то там вже далі інші змагання, – розповідає Анна Колотурська.

Через місяць, Аня виїжджає на всесвітню гімназіаду в королівство Бахрейн, і там ми маємо надію, що ми станемо першими, зробимо все для того, щоб золота медаль приїхала до нашого міста, – підкреслив тренер-викладач з боксу дитячо-юнацької олімпійської спортивної школи з олімпійських видів Ігор Марченко.

Невдовзі Анна Колотурська перейде до вищої вікової категорії у боксі, там на неї чекають ще сильніші конкурентки, але вона впевнена, що зможе подолати всі перешкоди і гідно представити Україну  під синьо-жовтим стягом на міжнародній арені.