Факт-новини: оперативні сюжети

Соціальний проєкт «Дякую»

Featured Video Play Icon

У Чернігові на вул. Рокосовського, 33 відкрили новий безкоштовний магазин “Дякую”.  За словами організаторки проекту  Юлії Гребнєвої, в місті це вже другий, а в області – п’ятий   соціальний магазин.  Будь-хто може принести сюди свій одяг, взуття, речі, які потім візьмуть люди, які їх потребують. Це інваліди, переселенці, малозабезпечені, багатодітні сім’ї. І єдина валюта, яка тут  ходить, це слово «дякую».

У 2018 році в Чернігові відкрили безкоштовний магазин “Дякую”  в районі Масанів. За два роки волонтерської діяльності там видали 90 тонн одягу і взуття!  Коли  на прохання чернігівців  вирішили зробити такий самий магазин на вул. Рокосовського, стикнулися з певними труднощами. На допомогу прийшов депутат міської ради Сергій Кирієнко. Він взяв на себе не лише комунальні платежі , оренду, а й інші витрати магазину, зокрема забезпечив його працівників принтером.

Це як пункт обміну – одні щось приносять, інші беруть. При чому не тільки одяг, а й побутову техніку, засоби реабілітації для інвалідів, тощо. А якщо чогось не вистачає,   звертаються до своїх же підписників в фейсбук і протягом кількох годин необхідна річ знаходиться. Так було з велосипедом і пральною машиною.   Розвивається добра справа  завдяки волонтерам і небайдужим людям.  Найчастіше  в магазин “Дякую”звертаються  пенсіонери і багатодітні, кажуть організатори.