Факт-новини: оперативні сюжети

95-ий театральний сезон розпочався!

Новий Чернігів

Прем’єрним українським фарсом «Приборкання норовливого» за п’єсою Ярослава Стельмаха «Кохання у стилі бароко» Чернігівський обласний академічний   музично-драматичний театр імені Шевченка розпочав свій ювілейний 95-й сезон. Вистава поставлена художнім керівником театру, Заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим. “Приборкання норовливого” – це поєднання класики з драйвом сучасності.

В умовах адаптивного карантину  театр дотримується всіх норм безпеки: на вході проводяться температурний скринінг та дезінфекція рук, глядачі в залі сидять в масках, через місце один від одного.

Наприкінці жовтня  в театрі планують провести традиційний  27-й Міжнародний фестиваль “Слов’янські театральні зустрічі”, який відмінили весною у зв’язку з пандемією. Деякі театри, з об’єктивних причин, не зможуть взяти участь у ньому. Так, нажаль, не приїдуть театральні колективи з Польщі,  Білорусії.  Але у   фестивалі   візьмуть  участь такі колективи, як Національна опера України, Національний театр ім. Івана Франка та  Національний театр  ім. Лесі Українки,  Ніжинський театр  та Харківський академічний театр “Березіль”.