Факт-новини: оперативні сюжети

“Смаколики для Борушка” з кращих дитячих віршів та прози

Featured Video Play Icon

29 вересня у бібліотеці імені Михайла Коцюбинського презентували збірку під назвою “Смаколики для Борушка”, яку випустили за результатами дитячої літературної школи “Кошлатий Борушко”.

Юні автори сьогодні отримали свої довгоочікувані збірки. За сюжетом дії розгортаються у Чернігові, на території бібліотеки, де оживає Кошлатий Борушко. Помічаючи на своїй спині крильця, він мріє піднятися на Парнас. Завдяки історіям дітей конику вдається виростити крила і здійснити свою мрію.

“Професорська миша Сергія Леп’явки” – це один з творів написаних випускницею школи “Кошлатий Борушко” Анастасією Миненок.

Сам же історик вважає, що популяризація друкованих матеріалів про Чернігів згодом позитивно відіб’ється на історії міста.

Нагадаємо, дитячо-літературна школа “Кошлатий Борушко” на базі бібліотеки імені Михайла Коцюбинського проходила влітку з 14 по 22 червня. Діти мали змогу навчатися у відомих письменників і науковців, художників та акторів. Проєкт реалізувався за підтримки Українського культурного фонду.