Факт-новини: оперативні сюжети

Слабинські «Панянки» у Чернігові

Featured Video Play Icon

До Чернігова з концертом уперше завітали слабинські “Панянки”. Етно-гурт з такою назвою виник минулого року. Його учасниці зберігають у первинному звучанні пісенні традиції свого села. У дворику бібліотеки імені Коцюбинського найстаріші мешканки Слабина заспівали побутові, обрядові народні пісні, які чули ще від своїх бабусь та матусь.

Старожили поліських сіл ще пам’ятають старі пісні, намагаються передати їх наступним поколінням, хоча сучасна молодь має інші музичні смаки та вподобання. Поважний вік учасниць гурту, до речі найстаршій  94 роки, не перешкода для активного творчого життя. “Панянки” залюбки виступають перед односельцями та містянами. Ними цікавляться українці, що живуть за кордоном.

Підтримати співочий колектив на концерт приїхало керівництво громади та села, яке сприяє поширенню народної пісні. Завдяки організаторам концерту – бібліотеці та Центру “Поліської автентики” чернігівські шанувальники фольклору мали унікальну нагоду почути пісні, які живуть в народі сто, двісті і більше років.