Факт-новини: оперативні сюжети

«Сіверські музичні вечори» розпочалися в Чернігові

Featured Video Play Icon

Ювілейний фестиваль класичної музики відкрив скрипаль Олег Крис.

Видатний скрипаль сучасності Олег Криса відкрив бетховенський” фестиваль “Сіверські музичні вечори”. Маестро виконав геніальний Концерт для скрипки з оркестром Людвіга ван Бетховена .Соліст відтворив масштабність симфонічного твору і блискуче провів діалог із симфонічним оркестром “Філармонія”.

Глядачі затамувавши подих слухали прекрасну музику . Відзначати своїми виступами ювілей Бетховена Олег Криса продовжить в Америці, куди вирушив відразу після чернігівського концерту. 10 сонат композитора скрипаль зіграє в Істменській школі музики, де займається викладацькою діяльністю. Заплановані концерти з камерними ансамблями у Лос-Анджелесі.

Твори німецького генія також прозвучали на цьому концерті у виконанні оркестру, піаністки Ольги Шадріної та скрипальки Чіє Савади. 20-й міжнародний фестиваль класичної музики, незважаючи на запровадження в країні обмежувальних заходів через коронавірус, розпочався і триватиме до 27 березня.

Через обмеження зазнала змін програма фестивалю. Не прилетить із США на свої концерти Микола Сук. Замість нього виступить український піаніст Владислав Назаренко. Не почуємо також виступ хору та солістів з Японії. У неділю на шанувальників класики чекає другий фестивальний концерт, за участю оркестру та соліста Вадима Руденка.