Новини

Чернігів вшанував пам’ять Великого Кобзаря

Сьогодні, 9 березня, увесь світ відзначає 209-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Поет, художник, духовний проповідник українського народу залишив для усіх нас величезну творчу спадщину. Його вірші написані понад століття тому, але актуальні й досі.

У Чернігові традиційно в цей день відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: Ракетний удар по Україні: українські Сили ППО знищили 34 крилаті ракети та 4 «шахеди»

Владу міста на заході представляли заступниця міського голови Вікторія Пекур, заступник міського голови-керуючий справами виконкому Сергій Фесенко та керівники структурних підрозділів міської ради. У зібранні також взяли участь керівництво області, військовослужбовці, представники релігійних об’єднань, громадський актив і просто небайдужі громадяни.

Під час виступу заступниця міського голови Вікторія Пекур зазначила, що творчість Тараса Шевченка — це вісь неперервності історичного часу, адже вона ввібрала в себе усі досягнення попередників, починаючи від біблійних пророків до Григорія Сковороди, Івана Котляревського, Григорія Квітки-Основ’яненка та інших.

— Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною й суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників.

Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання. Тарас Шевченко  це духовна зброя українців, на рівні з танками і рушницями. І до того часу, поки в нашого народу є таке потужне джерело мужності й патріотизму, як Шевченкове слово  Україна живе і житиме! — підкреслила вона.