Факт-новини: оперативні сюжети

Шиллер у Чернігові: німецький творець електронної музики познайомився з містом

Featured Video Play Icon

Попри війну історією нашого незламного міста продовжують цікавитись туристи. Перебуваючи на гастролях в Україні німецький творець електронної музики Кристофер фон Дейлен, відомий у музичному світі як Шиллер, також скористався нагодою познайомитись з Черніговом.

-Музика веде мене по життю і мабуть, по всьому світу. Тому я опинився тут. Єдиний зв’язок, який я мав з вашим містом, то є наш промоутер Вадим, який тут живе. Він й запросив нас відвідати місто, – розповів композитор, діджей Кристофер фон Дейлен.

Завдяки музиці Кристофер відкриває для себе нові українські міста. Під час цієї гастрольної подорожі він, навіть створив на своєму сайті блог мандрівника Україною, на якому ділився своїми враженнями.

Це чудове місто. Я дуже здивований тим, наскільки спокійні люди, вони ведуть своє мирне життя так, немовби нічого не відбувається. Якщо не знати цю трагічну історію, то прибувши сюди бачиш гарне, квітуче місто, де все працює. Але потім бачиш сліди руйнацій і ти вже усвідомлюєш всю ситуацію. Шокує те, наскільки сильні люди тут живуть, – зазначив Кристофер фон Дейлен.

Під час своїх концертів зірка європейської клубної сцени Шиллер неодноразово висловлював підтримку українцям, які переживають нелегкі часи.

Прибувши в Україну, ми подумали, що ще можемо зробити окрім концертів. Виникла з Вадимом ідея провести аукціони з продажу рідкісних моїх платівок, особливих речей тощо. І ми зібрали, я думаю, значну  суму грошей, яку пожертвуємо на благодійність для відновлення України, – підкреслив Кристофер фон Дейлен.

По завершенню екскурсії історичним центром гостю на згадку про Чернігів подарували сувенір із зображенням Катерининської церкви, виготовлений чернігівськими майстрами.

Чим більше ми будемо говорити про наше древнє місто і популяризувати його в Європі, цей механізм сьогодні буде працювати саме на Чернігів, на його майбутнє, на відновлення, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

На завершення бесіди поцікавились у Кристофера, чи має він намір повернутися до Чернігова вже з концертом? На що той відповів, що станеться це дуже скоро.

Слава Україні! – наголосив Кристофер фон Дейлен.