Новини

Помер публіцист та громадський діяч Дмитро Капранов

Дмитро Капранов раптово помер у вівторок, 16 квітня. Про смерть публіциста та громадського діяча повідомили на сторінці братів Капранових у Facebook.

Дмитро Капранову було 56 років. Що стало причиною смерті публіциста – наразі невідомо.

– Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте, – йдеться у повідомленні у Facebook.

Читайте також: У Чернігові стартувала відбудова школи №13 – Олександр Ломако

Брати Дмитро та Віталій Капранови – українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі та блогери. Вони народилися 24 липня 1967 року в Дубоссарах, нині Молдова.

Дитинство брати провели в Очакові Миколаївської області, там закінчили середню школу. Окрім загальноосвітньої, закінчили ще спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано) школи.

Вищу освіту здобували в Уральському політехнічному інституті (Свердловськ, РФ) та Московському енергетичному інституті за фахом Технічна кібернетика.

У 1988 році Дмитро та Віталій одружилися з сестрами-близнючками та переїхали до Москви. Працювали там у фармацевтичному та виноробному бізнесі.

4 вересня 2019 року брати Капранови створили свій YouTube-канал імені Т. Г. Шевченка, на якому розповідають про історію України.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Капранови боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку Азов.