Факт-новини: оперативні сюжети

Шедеври в стилі стімпанк від чернігівського майстра

Featured Video Play Icon

Старі гвинти та саморізи, зламана комп’ютерна техніка та електроніка, деталі від парасольок та запальничок. Різний мотлох в руках Бориса Потапенка перетворюється на справжні витвори мистецтва . Ексклюзивні сувеніри чернігівець створює у стилі стімпанк вже понад 15 років. За цей час майстер з підручних матеріалів, виготовив близько 200 таких поробок, по – своєму унікальних і не схожих одна на одну.

З часом невтомна тяга конструювати переросла в улюблене хобі. Перша робота Бориса – ось цей жук- він з’явився на світ у 2004 році . Деталі для своїх шедеврів Борис знаходить будь-де, вдома, на роботі , інколи просто на вулиці. Вироби спочатку ґрунтує, потім склеює деталі, паяє , а вже потім фарбує акриловими фарбами, що імітують бронзу та мідь. Так старі непотрібні речі і отримують нове життя.

В середньому на одну поробку майстер витрачає близько двох днів. За його словами, це заняття суттєво знімає стрес і допомагає розслабитися. Нині чоловік працює над картинами та над створенням елементів з відомої гри. Більшість своїх робіт чоловік віддає друзям, адже вважає , що вони є гарним подарунком і прикрасою для інтер’єру . Іноді робить їх на замовлення . Борис Потапенко – особистість талановита і різностороння.

Захоплюється і графічним малюванням, співає , грає на гітарі, колекціонує сувенірні автівки. А ще з недавніх пір займається і стендовим моделюванням. Деталі до своїх моделей купує та складає за інструкцією, в результаті народжуються такі реалістичні моделі солдатиків та артилерії.

Борис зізнається, робота, хоч і ювелірна, бо потрібна велика посидючість та уважність, проте дуже захоплююча. Чоловік вважає, його життя проходить не марно – адже те, що він робить дарує настрій і приносить задоволення не лише йому , а й оточуючим людям. Найвища нагорода для нього- це вражені очі друзів , а дивувати їх він планує і надалі.