НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Що затримує ремонт на вулиці Київській?

Featured Video Play Icon

Вересень 2021.Чернігів. Вулиця Київська. Розриті траншеї наповнені дощовою водою. Нові труби – вздовж дороги. Мешканці терплять незручності, бо знають, що такі кардинальні оновлення мереж проводять далеко не на кожній вулиці Чернігова.

Виявляється, все залежить не тільки від погоди, а ще й від правоохоронних органів. Як озвучив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко , відсутність піску – цьогоріч головна проблема затримки робіт з капітального ремонту та благоустрою у Чернігові.

Проблема з піском у Чернігові триває близько півроку. Як результат, у місті мало не зірвали виконання Президентської програми ” Велика реставрація”, бо на укладку тротуарів на Гарматній алеї його потрібно було чимало. Завершення робіт на Київській теж під питанням ,- наголосив Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, Чернігів останні 15 років завозив пісок із Славутича. За рішенням чернігівських правоохоронців , процес зупинили, бо щось запідозрили. Як результат, у літній час гальмуються роботи з благоустрою та будівництва. Аби знайти компромісне рішення у міській раді 24 червня зібрали усі зацікавлені сторони: представників будівельної галузі, постачальників піску та правоохоронців. Розмова була відверта. Представники Славутича запевняють, що пісок наразі реалізують 6 підприємств, які викупили його залишки після завершення будівництва міста. Ніхто нічого не видобуває.

Тож час йде, а пісок ще й нині на складах його власників, а підрядники, які згідно з тендерами та угодами, мають завершувати будівельні роботи, прокласти нові мережі та засипати розриті котловани та траншеї піском, все ще в очікуванні.

Чернігівські будівельники, а також мешканці вулиці Київської, які на своїх авто курсують екстремальною трасою, сподіваються, що питання з поставками піску до міста ще до першого снігу все ж таки розблокують.

Розбили 2 ліхтарі