Факт-новини: оперативні сюжети

Що таке «Бізнес-акселератор»?

Featured Video Play Icon

Аспірантка педагогічного університету Ярослава Крамаренко давно мріє стати підприємницею і створити власний стабільний бізнес. У неї немає досвіду, проте є ідеї, як змінити культурне життя Чернігова на краще. З чого ж розпочати свою справу, де віднайти і як зацікавити інвесторів та досягти поставленої мети? Відповіді дівчина шукатиме на «бізнес-акселераторі».

Разом з Ярославою участь у першій в області акселераційній програмі для навчання підприємців, що проходить на базі Агенції регіонального розвитку, беруть ще понад десяток учасників. Серед них – як початківці, так і вже діючі бізнесмени. Протягом трьох тижнів вони будуть активно навчатися, отримувати менторську та інформаційну підтримку, пройдуть 12 семінарів, зможуть прокачати свої підприємницькі компетенції, матимуть можливість масштабуватись та, можливо, отримають шанс залучити інвестиції.

Впродовж всієї акселерації  учасників навчатимуть відібрані спеціалісти з багатьох галузей –  тренери з комунікацій, експерти з діджиталізації, професійни HR-ри, фінансисти, смм- менеджери, а головне кожному учаснику надаватимуться послуги досвідчених менторів– успішних підприємців, які свого часу також розпочинали бізнес з нуля.

У розвитку власної справи вагому роль відіграють соціальні мережі, створення якісного контенту і просування товарів і послуг в мережі Інтернет. Більше 7 років Михайло Брижко  вивчає ефективне поєднання основ бізнесу і діджиталізації. Він один з тренерів програми.

Серед запрошених викладачів і Марія Куровська – сертифікований тренер з цілепокладання та ефективності. На «бізнес акселераторі» вона буде вести модуль про  Софтскілс.

Перший модуль на акселераційній програмі  – був  ознайомчий. Кожен з учасників  презентував  свої бізнес ідеї.

Навчання відбувається в рамках Програми підтримки місцевого підприємництва. Одна з найголовніших цілей організаторів, аби учасники будували і розвивали власні справи у Чернігові, створювали додаткові робочі місця і сплачували податки до місцевих бюджетів.