Факт-новини: оперативні сюжети

Що чекає напівзруйнований гуртожиток

Featured Video Play Icon

З гуртожитку на Попудренка, 16 знято арешт – про це повідомив міський голова на засіданні виконкому міської ради  у четвер. Арешт наклали ще у 2016 році після обвалу будівлі внаслідок вибуху газу, а мешканців переселили. На початку грудня цього року завершилася судова тяганина, в результаті якої винним було визнано В’ячеслава Ніколенка – на той час керівника КП “Новозаводське”.

Міський голова Владислав Атрошенко назвав суд над Ніколенком фарсом. На його думку, це зроблено аби знайти «стрілочника». Насправді,  будинок руйнувався багато років. Мешканці навіть не встановили  в загальних зонах  гусаків для кранів   – вода стікала по стояках і стінах.

Найближчим часом у міській раді проведуть конкурс на визначення організації, яка опікуватиметься гуртожитком у рамках програми сприяння забезпечення новим житлом мешканців непридатних для проживання та застарілих будівель. В даному випадку, на думку Владислава Атрошенка, найімовірнішим варіантом є фірма “Основа-Буд-7” Юрія Тарасовця, оскільки їй належить земельна ділянка поблизу. А проводити будівельні роботи, не зачіпаючи її, буде проблемно. Також виконавчий комітет ухвалив рішення на продовження договорів з Чернігівським професійним будівельним ліцеєм та професійним ліцеєм залізничного транспорту, щоб відселені мешканці з будинку на Попудренка, 16 могли жити в кімнатах їхніх гуртожитків і у 2021 році.