Факт-новини: оперативні сюжети

Щасливі разом

Featured Video Play Icon

Йому 37, а їй 33 і вони сповнені надій. Максим і Аліна разом уже 11 років. Одружилися 8 років тому.  Самотужки збирали гроші на власне весілля  і  тепер щасливі  в шлюбі.

Молоді люди познайомилися через інтернет. Хоча  обоє, маючи порушення зору,  перебували на обліку в організації Українського Товариства сліпих. Тепер це не лише місце їхньої першої зустрічі, а й  самореалізації та взаємодопомоги.

5 років тому вона підтримала рішення чоловіка подати свою кандидатуру на  голову правління організації. Тоді підопічні УТОСу одностайно проголосували «за» Максима Гоцало.

Організували дозвілля. В клубі діє ансамбль художньої самодіяльності «Полісяни». До карантину підопічні брали в ньому активну  участь, грали в шахи й шашки, проводили концерти. Керівник намагається всілякими способами допомогти людям з інвалідністю, кажуть в організації.

Спільно із благодійниками вирішують питання соціального й правового  захисту людей з порушенням зору. Макисм Гоцало входить у комітет доступності при ОДА. Вже є перші позитивні напрацювання.

Співпрацюють з громадськими організаціями та волонтерами. Особливу підтримку надає міське  об’єднання «Шанс». Завдяки «Бюджету участі»  втілювали разом програму «інклюзивний туризм», подорожували  Чернігівщиною. До міжнародного  дня  людей  з інвалідністю підопічні отримають важливі пристрої.

Нині турбує питання подальшого фінансування організації, так як такі товариства держава вагається  включити  в бюджет на наступний рік. Але молоді люди сподіваються на здоровий глузд можновладців. І не сидять, склавши руки. Він донедавна очолював у місті футбольну команду людей зі зниженим зором, а вона реалізує себе в творчості. Аліна займається виготовленням сувенірів із  бісеру та мила.

Жінка підготувала колекцію новорічних символів. Показує витвір своєї фантазії.

Жити повноцінним життям – таке завдання на щодень ставлять перед собою закохані. Коли є любов, усі проблеми відходять на другий план, впевнені Аліна й Макисм.  Головне, кажуть, бути разом.