Факт-новини: оперативні сюжети

Сезон «Зеленої сцени» успішно завершився

Featured Video Play Icon

Другий “американський” день на “Зеленій сцені” також був насичений різними цікавинками. За підтримки Посольства США в Україні до нас знову приїздив “Гуртобус”. Це такий собі будиночок культури на колесах. Команда “Гуртобусу” підготувала свою програму з фотовиставкою, лекцією, аукціоном та майстер-класом. Художниця Анастасія розробила спеціальні принти та навчала всіх бажаючих техніці шовкодруку. Ілюстрації залишали на згадку не тільки на папері ,а й на одязі.

Богдан Гуляй прочитав лекцію про вуличну фотографію та представив виставку свого товариша Ігоря Єфимова

Два дні на творчому просторі працювала ще одна фотовиставка у жанрі “стріт-фото” Михайла Штейнберга-колишнього киянина, який у 90-х емігрував до США. Глядачам була представлена серія “Вулиці Де”, яку Михайло робив у 2008 році. На світлинах зображені вулиці старого Детройта, де мешкає автор.

Увага дітей та батьків була прикута до родинного опенейру “Зеленої сцени”. “Казки дядечка Римуса” американського автора Джоеля Харріса їм розповіли актори Олег Гончар та Олена Росстальна. Свої емоції під час вистави маленькі глядачі не стримували.

Цього вечора лунала й музика. З концертними програмами виступили гурт “Bitlo” та квартет джазової вокалістки, переможниці всеукраїнських та міжнародних конкурсів Дарини Близнюк.

Квартет привіз программу з відомих американських творів, зокрема Майлза Девіса, Чарлі Паркера. Насолодившись музикою наживо на шанувальників джазу чекав ще один подарунок від “Зеленої сцени”- «Джазовий діалог».