Факт-новини: оперативні сюжети

Сезон кавунів у Чернігові

Featured Video Play Icon

 Від кількості кавунів та динь на ринках міста  можна розгубитися. Плоди різних розмірів та форм – круглі, довгасті, малі та великі. Здебільшого везуть їх з Херсонщини та Одеси. Ціни, порівняно з минулим роком, дещо змінилися, кажуть продавці. Плоди подешевшали.

І хоч сезон цих смаколиків тільки-но розпочався, люди вже купують улюблені плоди. Багато хто з людей все ще бояться купувати соковиті плоди. Проте переживати за наявність великої кількості нітратів в них – не слід. Перед продажем кожна партія кавунів та динь проходить ретельну перевірку. Фахівці запевняють, на сьогоднішній день все в межах норми.

Вибирати кавуни та дині треба вміти. Зазвичай, продавці радять, як обрати стиглий, соковитий і смачний, наводять декілька лайфхаків

Варто знати, що ці яскраві плоди є не просто ласощами, а справжнісінькими лікарськими засобами. Кавун — один з лідерів за вмістом фолієвої кислоти, яка стимулює кровотворення і регулює правильний розвиток нервової системи. Крім того, він багатий на вітаміни А, В і С,каротин, пектинові полісахариди, клітковину. У ньому містяться мікроелементи: калій, залізо, магній, кальцій, фосфор і натрій. За вмістом заліза кавун поступається хіба що шпинату. А от диня багата на вітаміни В і С, а також каротин, мідь, фосфор, кремній, магній і кальцій. Її рекомендують вживати при недокрів’ї, серцево-судинних, ниркових, печінкових захворюваннях, подагрі та ревматизмі. М’якоть дині та кавуна містять речовини, що сприяють виробленню серотоніну, “гормону щастя”. А отже, після вживання цих солодких часточок настрій просто не буває поганим! Їжте диню і кавун – і хороший настрій вам гарантовано!