Факт-новини: оперативні сюжети

Сесія обласної ради знову не відбулася.

Featured Video Play Icon

З’їхалися, але роботу так і не розпочали. На другу позачергову сесію обласної ради реєструються депутати від    коаліції  в складі  “Рдного дому”, “Радикальної партії” та “Слуга народу”. Натомість на засідання  не прийшли фракції «Нашого краю», ОПЗЖ, ЄС, «За майбутнє» та «Батьківщини».  Перший заступник голови обласної ради  Ніна Лемеш каже, ці депутати просто ігнорують виконання своєї роботи.

Дмитро Блауш каже, що його  колега, депутатка  Неля Шаповаленко, захворіла на COVID і нині перебуває в обласній лікарні. А загалом на сесію  коалііція прибула  в повному складі – 32 депутати.  Представники інших фракцій, які приїхали, просто не реєструються. Тобто повторюється сценарій попередньої сесії.

28 грудня  депутати мали б прийняти обласні програми розвитку Чернігівщини на найближчі декілька років та  бюджет на 2021 рік.  Але в залі зареєструвалося лише 32 депутати із 64 -х.  І тому кворуму знову не має.  Поведінка тих, хто проігнорував засідання, дивує депутатів із коаліції.

Депутати від “Батьківщини” та “ОПЗЖ” пояснюють свою позицію  тим,  що на першій сесії 8 скликання голову облради, заступників та керівництво комісій обрали з порушенням закону. А  вони самі  не є членами комісій.   На що новобрана голова обласної ради Олена Дмитренко відповідає, що вони це пропонували  і листа надсилали. Пропонує цим депутатам включатись  і приєднуватись до роботи.

Олена Дмитренко каже, що допоки бюджет на наступний рік не прийнятий, будуть працювати на одну дванадцяту бюджету.  Хоча, звичайно, краще було б, аби це  зробили  до Нового року.

Як і 23 грудня, це засідання сесії так і не відбулося.  Олена Дмитренко привітала  депутатів з прийдешніми новорічними святами, побажала здоров’я,  завзяття і впертості в прийнятті рішень. І   сподівається, що   депутати все ж зберуться  на сесію після Нового року.