НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Сесія обласної ради

Featured Video Play Icon

Чергова, вже третя спроба провести сесію Чернігівської обласної ради, відбулася у вівторок 26 січня. До цього депутати не могли зібрати кворум через відсутність у повному складі представників кількоїх фракцій, а також хвороби. Але цього разу народні обранці налаштовані оптимістично.

Після реєстрації з’ясувалося, що в залі присутні 37 депутатів, а значить кворум нарешті зібрано. Немає представників партій “Наш край”, “ЄС”, “За майбутнє” та “Батьківщина”.

З моменту перших двох невдалих спроб зібрати сесію, її порядок денний розрісся до 67 питань. Але депутати голосують оперативно, здебільшого без дискусій, тому пленарне засідання триває всього дві години. Цільові програми прийняті успішно, в тому числі – соціально-економічного розвитку області на 2021 рік.

Не оминули депутати увагою і наболіле питання підвищення тарифів на газ та електроенергію, проти якого вже неодноразово протестували чернігівці. На сесії ухвалили звернення до Кабміну, Президента, Верховної Ради та НКРЕКП щодо скасування рішення про зростання цін та відмову від імпорту електроенергії з Білорусі та Росії.

Оскільки всі необхідні цільові програми депутати на сесії прийняли, на наступному пленарному засіданні вони зможуть проголосувати за бюджет Чернігівщини на 2021 рік. Відбудеться це вже у лютому.