Факт-новини: оперативні сюжети

Серпнева сесія Чернігівської міської ради

Featured Video Play Icon

Політична трасформація у депутатському корпусі Чернігівської міської ради 7-го скликання триває. На пленарному засіданні 55 сесії Андрій Дериземля озвучив рішення чотирьох депутатів, які одностайно вирішили вийти з фракції партії ” Блоку Петра Порошенка “Солідарність”. Андрій Дериземля, Інна Левченко, Наталія Малець, Роман Старіков оголосили про вступ у міжфракційну депутатську групу партії «Рідний дім». Нагадаємо, раніше до цієї групи уже увійшла низка депутатів з цієї та інших фракцій.
Депутат Чернігівської міської ради Максим Черненок також оголосив про створення нової депутатської групи «Слуга народу». До складу цієї групи увійшли депутати міськради Максим Черненок, Ганна Якубова, Володимир Козир, Сергій Вакуленко, Микола Носко.
Загалом, пленарне засідання було досить насиченим. У порядку денному більше 50-ти проєктів рішень. Але ще до політичних заяв Владислав Атрошенко вручив почесні відзнаки Міністерства освіти та науки, а також міської ради п`ятьом вчителям Чернігова. Після цього позитиву, депутати розглядали питання порядку денного. Очільник Чернігівської місцевої прокуратури Сергій Розинка звітував про роботу свого підрозділу.
Без обговорення депутати підтримали проєкти рішень щодо присвоєння почесних звань ” Захисник України – Герой Чернігова”. Їх отримали 11 наших земляків, які захищали нашу незалежність на сході України. Більшість проєктів рішень на сесії голосувалися без обговорення. Підтримана низка цільових програм , які стосувалися поточної роботи комунальних підприємств та організацій Чернігова. Розглянули проєкт рішення щодо виконання міського бюджету за перше півріччя 2020 року. Серед земельних питань було чимало дискусійних. Одне із них стосувалося будівництва багатоповерхівки по вулиці Коцюбинського.
За ініціативою Владислава Атрошенка це питання зняли з порядку денного. Його мають уважно вивчити у комісіях, аби прийняти виважене рішення у відповідності до чинного законодавства, – акцентував міський голова. Інакше це може стати небезпечним прецедентом, який матиме дуже негативні наслідки.
Серед дискусійних було і питання будівництва газової заправки у мікрорайоні Масани. Після детального обговорення, пропозицію двох депутатських фракцій щодо відміни попередніх рішень міської ради, на сесії не підтримали. Прийнята низка важливих рішень щодо роботи комунального господарства міста, енергоефективності ОСББ, а також Звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів України щодо погашення заборгованості за надані пільги з послуг зв’язку з державного бюджету України.