Факт-новини: оперативні сюжети

Лікарні готуються до прийому хворих на COVID-19

Featured Video Play Icon

Мер Чернігова зустрівся з медперсоналом 2-ої міської лікарні.

Владислав Атрошенко зустрівся з медичним персоналом другої міської лікарні, де відкрито інфекційне відділення, в якому лікуватимуть хворих на коронавірус, якщо такі з’являться.

Говорили про кількість і якість обладнання, зокрема апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), засоби захисту для медперсоналу.

За словами головного лікаря Володимира Фаля, на рахунок лікарні для інфекційного відділення небайдужі чернігівці перерахували більше трьохсот тисяч гривень. Люди – хто по 100, хто по тисячі – надсилають на рахунок кошти. Медичні працівники лікарні шиють собі марлеві пов’язки у шість шарів. Допомагають їм у цьому і майстри виробничого навчання 9-го училища.

В інфекційному відділенні – 45 ліжкомісць. Проте лікарня може забезпечсити й більше, кажуть лікарі. В разі потреби підготують 3-ю міську лікарню. Засобів захисту на перший час вистачає. А от тестів – мало. Медичні працівники отримають спецпосвідчення, за яким їздитимуть на роботу у громадському транспорті.

Поки залишається проблема для тих, хто живе не в Чернігові. Міський голова поцікавився, чи підвозять лікарів таксисти. В інфекційному відділенні укомплектують 2-3 бригади, які в разі потреби працюватимуть позмінно. Заробітна плата: 16 тисяч – лікарям, 14 – медсестрам і 12 тисяч молодшому медичному персоналу.