НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Садочки на карантині

Featured Video Play Icon

Олена Дорошенко поспішає до дитячого садочка. Її син Єгор ходить до старшої групи дошкільного навчального закладу «Пізнайко». Сьогодні – останній день, коли її хлопчик був у садку, адже з понеділка 12 квітня відвідувати його він не зможе. Майже всі дошкільні заклади міста працювати не будуть, адже зачиняються на карантин.
Рішення про закриття садочків ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ще 5 квітня, у зв’язку з критичним приростом у Чернігові хворих на коронавірус. Виключення зробили тільки для дітей медичних працівників. Саме для них з понеділка працюватимуть кілька дошкільних закладів.
Управління освіти ЧМР визначило три садочки, які будуть базовими для відвідування дітей медпрацівників у період карантину – це ДНЗ № 73, що по вулиці Рокосовського, ДНЗ № 68 – по вулиці Пирогова та садочок № 59 на проспекті Миру у районі Ремзаводу . Всі ці заклади знаходяться поруч з закладами охорони здоров’я. На сьогоднішній день отримано 257 заяв від медичних працівників щодо того,щоб тимчасово їх діти відвідували зазначені заклади.
У ДНЗ № 73 будуть відкриті групи для діток медиків . Поруч ним знаходиться міська лікарня №2, пологовий будинок, друга дитяча поліклініка, міська лікарня №3. Нині до закладу вже надійшло близько сотні заяв. Наразі тут вирішують, як організувати виховний процес з новими відвідувачами.
Готуються до прийому діток і в садочку №68. Він також поряд з медичними установами. Тут є вже 104 заяви від батьків-медиків.
Педагогів та інший персонал цих трьох базових садочків відправляти за власний рахунок не будуть. Керівники закладів запевняють, всі працюватимуть у звичайному режимі, адже роботи вистачить. Щодо педагогів й техпрацівників інших дошкільних установ, які тимчасово закриють, їх обіцяють відправити у відпуски, або організувати роботу дистанційно. На який час закриваються дитсадки у Чернігові , наразі невідомо. Все залежатиме від епідемічної ситуації у місті . Якщо вона покращиться, рішення переглянуть, кажуть в управлінні освіти.
Варто зазначити, на сьогоднішній день по дошкільним закладам освіти на коронавірус хворіють 3 дитини та 23 працівника – 14 педагогів і 9 технічних працівників, 17-ро на самоізоляції.