НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чи дотримуються чернігівці карантинних обмежень?

Featured Video Play Icon

З 8 квітня у Чернігові діють посилені карантинні обмеження. Забороняється перебувати без маски у місцях загального користування, де є скупчення людей. На вулицях, у парках і скверах за умови дотримання дистанції, від 1 до 2 метрів можна бути без маски.

Кількість рейдових груп, які слідкують за дотриманням карантинних обмежень, збільшилася. Якщо раніше їх було 24, зараз більше шістдесяти.

Основною задачею поліції є попередження і зменшення кількість хворих на COVID-19.

Нагадаємо, у Чернігові заборонено відвідування закладів культури, проведення масових, спортивних, рекламних заходів. У храмах дозволено перебувати не більше одній людині на 10 квадратних метрів. Заборонено відвідувати басейни, спортивно-оздоровчі центри незалежно від форм власності. Поліція також ініціює зустрічі з власниками магазинів або закладів, яким дозволено працювати.  

8 квітня за порушення карантинних обмежень працівники управління Патрульної поліції склали 12 адмінпротоколів на водіїв маршрутно-транспортних засобів. Санкція 44-ї статті адмінкодексу передбачає штраф від 17 000 до 34 000 гривень для фізичних осіб і від 34 000 до 170 000 гривень — для посадовців. На громадян, які не реагують на зауваження поліцейських та відмовляються вдягнути захисну маску в громадських місцях, поліція складає адміністративні постанови про стягнення штрафу в сумі від 170 до 255 гривень.