НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Руки-ноги бережіть!

Featured Video Play Icon

Після дощу вдарив мороз і все перетворилося на слизьку кригу. На сьогоднішній день близько 40 чернігівців звернулися за допомогою до травматологічного пункту 2-ї чернігівської міської лікарні.

Завідуючий травматологічним відділенням  Богдана Рожило про стан пацієнтів на сьогодні:

«Травми верхньої, нижньої кінцівок, в основному забої, інколи переломи. Нажаль, наразі у людей всіх вікових категорій дуже розвинений остеопороз і при будь-якому падінні на бік, на спину, на кінцівку, пошкодження все одно є. Кістки дуже слабкі. На такі дні дивимось прогноз погоди, плануємо посилення бригади. На даний момент у нас в травмпункті 2 лікаря, та 2 або 3 медсестри одночасно працюють. На 2 годину – 40 пацієнтів, це дуже багато, але всіх прийняли».

За рахунок посиленої бригади лікарів, час очікування прийому пацієнтів  мінімальний. В звичайні дні працює 1 лікар та 1 медсестра. Богдан Рожило надає чернігівцям застережливі поради, адже здебільшого люди середнього та похилого віку страждають від такої проблеми.

«Краще  не виходити на вулицю або користуватися дорогою там, де вона або посипана, або є якась рослинність, трава, щоб не було слизько, але найліпше це не виходити з дому, коли ожеледь. Коли ожеледь кількість хворих у нас різко зростає. Якщо в середньому ми приймаємо близько 40-60 осіб за добу, то в такі дні це 60-80-100 пацієнтів», – каже Богдан Рожило.

За даними КП АТП-2528, за 2 дні на дороги міста 11 машин висипали 150 тонн піщано-сольової суміші. До 9 ранку 39 прибиральників обробляли зупинки, тротуари та пішохідні переходи.

На вихідних буде морозити. Великих опадів не обіцяють. Ожеледиця та вітер південно-західних напрямків. Вдень температура коливатиметься від – 6 до -15, вночі від 11 до 23 морозу, повідомляє чернігівський гідрометцентр.