Факт-новини: оперативні сюжети

Розпочни свій бізнес

Featured Video Play Icon

Запустити підприємницький рух у 5 громадах на Чернігівщині має на меті проєкт  “Розвиток підприємництва у громадах Чернігівської області».

Його  реалізовує Агенція регіонального розвитку Чернігівщини  за підтримки Посольства США в Україні.

 До участі тренінгу в  Менській ОТГ запрошені як підприємці-початківці , так і ті, хто ще тільки мріє про власну справу . Олена та Артем Тихонови приїхали до Мени із Донецька. У кожного з них є як вже реалізовані бізнес ідеї так і нові. Це навчання , на думку підприємців, допоможе їх втілити.

На 29 тисяч мешканців Менської ОТГ лише сімсот осіб мають статус підприємців. Тож на випускників цієї бізнес – школи тут дуже розраховують.

 Разом з тренерами вони опрацьовують свої ідеї, прораховують їх фінансовий алгоритм та економічну перспективу.

За американською аналітикою, якщо один із 10 випускників після таких занять злітає, це – дуже добре, – каже Сергій Хоботня. Але він розраховує, що як мінімум, 30% слухачів їх тренінгу зможуть відкрити власну справу.

Наступним кроком у напрямку розвитку підприємництва в регіоні Агенція вбачає реалізацію проєкту за кошти Європейського Союзу, в рамках якого планується  створення хаб – системи підтримки підприємництва з центрами у чотирьох ключових містах області: Корюківці, Новгород – Сіверську , Ніжині та Прилуках. 

 У Мені теж сподіваються долучитися до даної мережі, відкривши власний бізнес-хаб,  та  підписати з Агенцією відповідний меморандум про співпрацю.