Новини

Розлив річок: декілька сіл Чернігівщини залишаються “паралізованими”

Внаслідок коливання рівнів води на річках області спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках.

На ділянках річки Дніпро перелито проїжджу частину вул. Новікова в селищі Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) (ділянка довжиною до 80 м, рівень води до 32 см), внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

У Новгород-Сіверській ТГ Новгород-Сіверського району внаслідок затоплення під’їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 3 м, рівень води до 83 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка).

В м. Новгород-Сіверський створено мобільний пост для надання допомоги населенню. Протягом доби надано допомогу 40 особам, з них 2 дитини (з початку робіт — 772 особам, з них 74 дитини).

12 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна внаслідок утримання високих рівнів води та незначного їх підвищення на ділянці р. Десна вище м. Чернігів триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області (I рівень небезпеки – жовтий).

Фото – ілюстративне.