Новини

Річки Чернігівщини вийшли з берегів: порушено транспортне сполучення з 6-ма населеними пунктами

Через активні процеси льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках. Десна, Дніпро, Снов та Сож вийшли з берегів і затопили місцеві дороги у Новгород-Сіверському та Чернігівському районах.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: На Чернігівщині під час пожежі загинув чоловік, ще один травмувався

Так, у  Новгород-Сіверському районі через затоплення під’їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 6 м, рівень води до 68 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський –  Бирине з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне).

 У м. Остер Чернігівського району  перелито проїжджу частину вул. Соборності (ділянка довжиною до 50 м, глибина до 20 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

У Михайло-Коцюбинській ТГ Чернігівського району – через затоплення водами Дніпра проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов –  Пустинки  (ділянка довжиною до 8 м, глибина до 20 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

У с. Мньов також перелито проїжджу частину вул. Набережної (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 40 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

У смт Радуль Чернігівського району перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 140 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Через підвищення рівня води в р. Снов затоплено проїжджу частину автодороги місцевого значення Смичин – Конотоп – См’яч (ділянка довжиною
до 25 м, рівень води до 30 см)  ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

У с. Старі Яриловичі Чернігівського району через вихід із берегів річки Сож перелито проїжджу частину вул. Травневої (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 65 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.