Новини

У Чернігівському районі річка затопила дорогу між двома селами

Унаслідок підняття рівня води в р. Снов ускладнене транспортне сполучення між селами Великий Дирчин та Малий Дирчин Чернігівського району. Рівень води складає до 30 см, довжина переливу 20 м.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: На Чернігівщині попереджають про небезпечні гідрологічні явища на Дніпрі, Десні та Снові

Транспортне сполучення здійснюється технікою підвищеної прохідності та в об’їзд через с. Яськове  Березнянська територіальної громади Чернігівського району. У с. Малий Дирчин постійно проживає 9 чоловік, з яких 1 дитина дошкільного віку.

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, внаслідок утримання морозів, 8-10 січня продовжуватимуться активні процеси льодоутворення і формування зажорів льоду з різкими коливаннями рівнів води на р. Дніпрі та річках суббасейну Десни.

Очікується початкове затоплення заплави на ділянці річки Десна біля м. Новгород-Сіверського (І рівень небезпеки – жовтий ). Спостерігатиметься подальше затоплення заплав річок Дніпра та Снов в межах Чернігівської області і перевищення небезпечних відміток порушення транспортного сполучення з рядом сіл у Чернігівському районі.