НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Різке зниження рівня COVID-19 у Чернігові

Featured Video Play Icon

У січні 2021 кількість хворих на корона вірус у Чернігові зменшилася у 2,5 рази у порівнянні з груднем 2020.

 За рейтингом поширення інфекції  нашому регіону вдалося з 4 позиції в Україні переміститися на 13-ту. Цю позитивну динаміку підтвердили на оперативній нараді у міській раді  19 січня.

Якщо була 4, 6,11 позиція, сьогодні це 13 рангове місце по захворюваності. По Україні  показник 224,4 на 100 тисяч населення, по області – 202,2, по Чернігову – 207,5 на 100 тис., – таку статистику озвучила заступниця начальника управління охорони здоров`я ЧМР Ольга Малець.

Як запевняє Ольга Малець жодних обмежень для проведення ПЛР тестувань згідно з визначеними МОЗ показаннями немає. Кількість госпіталізованих пацієнтів в інфекційних відділеннях наразі  теж тривоги не викликає. У Чернігові  зайнято лише 41,2% наявних «ковідних» ліжко місць.

–        Оголошення локдауну за цих обставин, на мою думку, – абсурдне рішення, яке не містить достатніх обґрунтувань для того, щоб і країна, і громадяни несли такі суттєві втрати,- підсумував очільник міста Владислав Атрошенко.

На 18 січня лише 91 пацієнт у Чернігові потребував кисневої підтримки , а на ШВЛ було двоє. При цьому із 430 «ковідних» ліжко місць до кисню вже підключено 265.

– Ситуація контрольована, хоча і не проста, адже COVID нікуди не пішов. Дуже багато людей розповідають, що хвороба проходить із значними ускладненнями і важко переноситься. Ця проблематика є, але кількісні показники на сьогодні більш-менш контрольовані. Лікарям за це низький уклін та подяка. Певне навантаження є, але колапсу немає. Є така думка  звернутися до Кабміну, щоб на майбутнє подібні рішення передати на місця,– таку пропозицію озвучив на оперативній нараді у вівторок  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Згідно з його дорученням на наступну сесію, яка запланована на 28 січня,  мають підготувати зважене рішення до Кабінету Міністрів щодо процедури оголошення локдауну в Україні та передачі повноважень щодо цього місцевим органам влади.