НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Різдвяні сюрпризи для малечі: акція «Обмін подарунками» стартувала у Чернігові (Відео)

Featured Video Play Icon

Сюрприз для іншої, часто незнайомої дитини. У чернігівському туристично-інформаційному центрі стартував обмін подарунками серед малечі. Акцію напередодні різдвяно-новорічних свят проводять впʼяте. Започаткували її, зокрема, аби заохотити найменших дарувати радість іншим.

Це про те, щоб віддати, поділитися, передати. Це, насправді, глибинна місія того, що наші діти відчувають, коли готують подарунок і коли отримують. Ти приходиш із подарунком, обираєш собі коробку, які вже представлені, відкриваєш ту коробку, дістаєш подарунок, який тобі дістався, і вкладає в ту ж коробку подарунок, який ти приніс сам, – розповіла заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Як розповіла Катерина Литвин, якщо раніше найпопулярнішими подарунками були ялинкові та м’які іграшки, а також солодощі, то зараз у коробках усе частіше можна знайти пазли, книжки та настільні ігри, які обʼєднують усю родину за одним столом. Перші, стартові презенти готує управління культури та туризму, далі ж справа за дітлахами. Сюрпризи є як для малюків, так і для дітей старшого віку, проте коробки вони обирають навмання.

Ми маємо право на те, щоб якщо там зовсім уже неза віком подарунок, то ще раз, скажем так, дозволити людині пошукати щастя в іншій коробці. Або якщо ми дивимося, що зовсім уже доросла дитина, і ми розуміємо, що там подарунки трошки старші, то ми можемо так обережно скоректувати: придивись до оцих коробок, – зазначила Катерина Литвин.

Загалом, таким способом подарунками щорічно обмінюються приблизно 100 юних чернігівців. Є і ті, хто робить це постійно. Зокрема, у перший день до акції долучився хлопчик Дмитро, який бере в ній участь із дворічного віку. Організатори наголошують: найголовніше для них — щирі дитячі емоції.

Ви б бачили ці очі! Два-три роки дитина, яка відкриває коробку й бачить подарунок, який вона не очікувала — це радість, яка нас, дорослих, насправді, налаштовує і мотивує жити далі. Тому що це цінно — ота, часом беззуба усмішка, але вона дуже гарна. І те ж саме дорослі діти, які вже свідомо до цього приходять, тобто це величезний плюс, – підкреслила Катерина Литвин.

Кожного року акція набуває все більшої популярності. І хоча створили її для малечі, дорослі також не відмовилися б приєднатися до обміну подарунками.

Цього року як ніколи пролунав запит від дорослих про те, що: «Слухайте, нам треба іншу сторону вашого столу задля того, щоб там були подарунки для дорослих». Ми це собі запишемо на майбутній рік. Очевидно, дорослі, так само, як і діти, сьогодні потребують додаткової радості, уваги, – зауважила заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Обмінятися різдвяними подарунками в туристично-інформаційному центрі можна до 24 грудня включно.