НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Рятують безпритульних тварин

Featured Video Play Icon

Вони працюють, щоб на вулицях Чернігова  меншало безпритульних собак та котів. Але при цьому  застосовують лише гуманні засоби. Відловлюють, стерилізують, надають допомогу в лікуванні травмованим тваринам, а також шукають  котикам і собачкам  родини. Протягом 2 років  у Чернігові працює ветеринарно – стерилізаційний центр “Крок до тварин”. А останні 3 тижні  активно співпрацює з  міжнародною організацією “Чотири лапи  Україна”. Вже є  перші результати  спільного проєкту.

Тетяна Діденко каже,  про співпрацю  мріяли  давно. 4 роки намагалися  запросити представників  фонду  до Чернігова,  допомогти вирішити проблеми безпритульних тварин. І лише  нещодавно це вдалося .  У жовтні  Чернігівська міська рада підписала разом із Міжнародною організацією “Чотири лапи Україна” меморандум про співпрацю. За 3 тижні  на базі комунального підприємства “Крок до тварин” вдалося простерилізувати,  вакцинувати від сказу та ідентифікувати  200 тварин.

У цій мобільній операційній ветеринари   вже майже завершили стерилізацію  безпритульної кішки. У складі  команди є і ловці безпритульних тварин. Усі роботи  проводять безкоштовно, адже фінансування  йде  виключно за кошти Європейського Союзу. У Чернігові “Чотири лапи Україна”  будуть працювати ще протягом цього тижня. Сподіваються  відловити і простерилізувати ще  близько 50 кішок та собак.

Тож результати  співпраці досить високі,  підсумовує Тетяна Діденко. Обидві організації змогли  обмінятися досвідом.

КП “Крок до тварин” планує  й надалі співпрацювати з товариством  “Чотири лапи Україна”. Це допоможе вирішити багато проблем безпритульних тварин.