НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Місцеві вибори – результати оголошено!

Featured Video Play Icon

Через півтора тижні після місцевих виборів Чернігівська міська ТВК затвердила результати голосування за кандидатів у депутати міської ради та на посаду міського голови. Як виявилося, у ньому взяли участь 81214 виборців.

Найбільшу кількість голосів виборців в єдиному одномандатному виборчому окрузі набрали кандидати на посаду міського голови Атрошенко Владислав Анатолійович у кількості 62937 голосів, що склало 77,49% від загальної кількості голосуючих.

На своєму фінальному засіданні у міському палаці культури територіальна виборча комісія голосуванням затвердила список нових депутатів Чернігівської міської ради. Чимало з них були при владі в нинішньому скликанні, а найбільше мандатів забрала собі команда Владислава Атрошенка. Так, подалали 5%-ий бар’єр “Рідний дім” з 58,05%, “Слуга народу з 7,92%, “Наш край” з 7,49%, ОПЗЖ з 6,83%, “Європейська солідарність з 6,16%.

Таким чином, у Чернігівській міській раді 8-го скликання мандати розподілилися таким чином:

Партія «Рідний дім» – 26 депутатів

Партія «Слуга народу» – 4 депутати

Партія «Наш край» – 4 депутати

«Опозиційна платформа «За життя» – 4 депутати

Партія «Європейська солідарність» – 4 депутати

Хоча з оголошенням результатів ТВК і вклалася у передбачені законом 12 днів, роботу комісії аж ніяк не можна назвати простою. За словами її голови Олексія Сікача, перші кілька днів після виборів доводилося працювати цілодобово, а на етапі затвердження протоколів – по 12-14 годин.

Тепер новообрані депутати мають написати заяву в ТВК для офіційної реєстрації і видачі посвідчення. Коли склад міської ради збереться повністю, буде призначено сесію, на якій Владислав Атрошенко прийме присягу і вступить на посаду.