Факт-новини: оперативні сюжети

Бібліотека- справа її життя!

Featured Video Play Icon

З посмішкою і  завжди з гарним настроєм щодня 6 разів на тиждень  чернігівка Тетяна Дмитрієва ходить на роботу. І так вже понад сорок  років. За цей час невеличка дитяча бібліотека  на вулиці Льотній,12, стала для неї другим домом. Тільки-но вступає на поріг, одразу поспішає до найціннішого – до книжок.. Перевіряє, поправляє і  гостинно чекає на читачів .  Про професію бібліотекаря пані Тетяна мріяла з дитинства, адже  ще маленькою  понад усе в житті любила спілкування та книжки. Жінка пригадує, як обрала свою улюблену професію.

До єдиної в мікрорайоні дитячої бібліотеки  жінка прийшла працювати у 1980 році. Пройшла шлях від звичайного бібліотекаря  до завідувачки філії. Свою роботу вважає справою всього життя. Каже, виконує головну свою місію – прищеплює  діткам любов до книги.

Її заклад з двома читальними залами – для дошкільнят і для  школярів –  відвідує близько двох тисяч юних читачів. На полицях  безліч цікавих дитячих книжок – тут і казки, і пізнавальна література, і настільні ігри та ще безліч чого. Книжкова база постійно оновлюється,  багато  чого дарують  небайдужі люди. З нагоди всесвітнього дня бібліотек, що відзначався на цьому тижні, жінка отримала несподіваний сюрприз від своїх  читачів. Подарунки , зроблені дітками , неабияк розчулили і вразили жінку. У бібліотеці до карантину завжди проводилися різноманітні заходи для дітей –  це і майстер-класи, і  літературні зустрічі, і  театралізовані вистави та вікторини. Наразі , мрія у пані Тетяни одна, понад усе вона хоче  , щоб  їхні цікаві заходи  поновилися. Без головних натхненників – діточок у закладі тихо і сумно. Тож, разом з колегами, наразі бібліотекарка  активно готує нову насичену програму. З  нетерпінням чекає на своїх  маленьких відвідувачів і на час, коли закінчиться карантин.